2023 m. archyvas
Naujosios bangos animacija

Ši programa siūlo unikalų požiūrį į animaciją, nes joje pristatomos novatoriškos ir eksperimentinės technikos, neapsiribojančios tradiciniais pasakojimo būdais. Daugiausia dėmesio skiriama gilesnei ir jutimiškesnei patirčiai sukurti. Programa atitinka išplėstinio kino principus, kuriais siekiama plėsti kino ribas ir įtraukti kitas meno formas. Programoje pristatomuose kūriniuose naudojami pažangiausi metodai, tokie kaip realaus laiko varikliai, judesio fiksavimas, mašininis mokymasis ir algoritminė animacija. Ši programa skatina žiūrovus patirti animaciją fiziškai ir priimti ją kaip kažką, kas pranoksta tikrovę.

Kuruoja: Bartosh Polonski

DI skulptūros kūrimas
DI skulptūros kūrimas #

2 min. / 2022 m. / Vokietija

Kas nutiks, kai DI taps kūrėju? Kaip žmogaus kūrybingumas ir dirbtinė išvestis gali maitinti vienas kitą? Vedami smalsumo, kaip kurti kartu su DI, pradėjome „DI skulptūros kūrimo procesą“.

Režisierius: Cedric Kiefer Prodiuserė: Tobias Ziegler Gamintojas: „Onformative“

CIRCVS MAXIMVS
CIRCVS MAXIMVS #

3 min. / 2022 m. / JAV

Simuliuota miesto minia gyvena visiškai nesuvokdama savo situacijos, kol netikėtai pasirodo jos kūrėjas... Šis trumpas animacinis filmas atspindi mūsų socialinę ir technologinę situaciją simuliuojamai miniai, kuri elgiasi keistai panašiai į mus. Tačiau tikrasis šio filmo dėmesys sutelktas į tai, kas valdo kursorių ir simuliaciją. Mes, kaip žiūrovai, iš pradžių esame šioje nerimą keliančioje žiūrovo / demiurgo pozicijoje, kol simuliacijos veikėjas sureaguoja ir pakeičia virtualaus pasaulio galios dinamiką... ar ne? Kas jūs esate: kursorius ar manekenas?

Sukūrė: Maxime Chudeau

Epilogas kompiuteriui
Epilogas kompiuteriui #

3 min. / 2022 m. / JAV

„Kompiuterio epilogas“ – tai spekuliatyvus filmas, kuriame tyrinėjami mirštančio kompiuterio atsiminimai pasitelkiant kelis įterptinius scenarijus, kurių kiekvienas yra viso įterptinio pasaulio dalis ir implikuoja vieną kompiuterinių sąvokų.

Sukūrė: Nix Liu Xin, Aria Xiying Bao, Clara Mu He

Tėkmė
Tėkmė #

4 min. / 2022 m. / Japonija

Visos gyvos būtybės gimsta ir miršta. Vanduo teka ir niekada negrįžta atgal. Pinigai, kuriuos turi, gali pradingti. Tačiau gali nutikti, kad susidraugausi su savo priešu. Viskas nuolat keičiasi ir niekada nėra taip pat. Net šios idėjos gali pasikeisti akimirksniu.

Sukūrė: Hideki Inaba

FLOW series NFT superrare.com/artwork-v2/flow-30097

Trapūs prisiminimai
Trapūs prisiminimai #

6 min. / 2022 m. / Ispanija, Prancūzija

„Trapūs prisiminimai“ – tai videomeno serija, nagrinėjanti efemerišką šokio prigimtį kaip stiprią metaforą apie tai, kaip formuojasi, iškraipomi ir ištrinami mūsų prisiminimai.

Žmogaus prisiminimai nėra pastovūs ir nekintantys. Kiekvieną kartą, kai prisimename prisiminimus, mūsų smegenys juos rekonstruoja ir interpretuoja iš naujo – šis procesas vadinamas atminties sutvirtinimu. Jis ne tik daro įtaką tam, kaip mes prisimename, bet ir veikia mūsų prisiminimų autentiškumą. Pats prisiminimo veiksmas gali pakeisti, modifikuoti ar net ištrinti dalį tos atminties. Šiuose meno kūriniuose atsižvelgiama į trapumą, netikrumą ir lankstumą, būdingą mūsų praeities suvokimui, siekiant pabrėžti trapią pusiausvyrą tarp mūsų asmeninės patirties išsaugojimo ir transformavimo.

Sukūrė: Irina Angles ir Dr Formalyst

Dar vienas bandymas
Dar vienas bandymas #

2 min. / 2022 m. / JAV

Odė pastangoms.

Sukūrė: Najeeb Tarazi

PLSTC
PLSTC #

2 min. / 2022 m. / Prancūzija

Sveiki atvykę į PLSTC pasaulį – povandeninę distopiją, kurioje susipažinsite su nerimą keliančia plastiko taršos tikrove. Šiame animaciniame filme, kuriame rodomi dirbtinio intelekto sukurti ir rankomis sukomponuoti vaizdai, susidursite su pražūtingomis mūsų įpročių pasekmėmis jūros gyvybei ir jums atims kvapą.

Sukūrė: Laen Sanches

Technosferos persikėlimas
Technosferos persikėlimas #

6 min. / 2022 m. / Danija

Šio spekuliatyvaus animacinio filmo veiksmas vyksta tolimoje ateityje Žemėje. Žaidžiant dokumentinio filmo apie gamtą tonu ir struktūra, siūloma žvilgtelti, kaip gyvoji gamta prisitaiko prie naujos planetos ekologijos.

Sukūrė: Wang & Söderström Garsas & VO: Samad Boughalam, „CDXQ Studio“ Šriftas: „Diagonal Grotesk“, Kanon Foundry

Tekėjimas | 雲遊
Tekėjimas | 雲遊 #

2 min. / 2022 m. / Ispanija

„Tėkmė“ – tai gamtos grožio įkvėpta kelionė, kurioje daugiausia dėmesio skiriama vandens ir augmenijos sąveikai. Gėlės krenta kaip kriokliai, o augmenija teka kaip šaltinis, net bangos kyla gėlių pavidalu. Abu elementai nuo neatmenamų laikų yra tarpusavyje susiję ir gyvybiškai svarbūs vienas kito išlikimui. Jie hipnotizuojančiai „mėgdžioja“ vienas kito judesius.

Sukūrė: „Six&Five“

Liūdna
Liūdna #

2 min. / 2022 m. / JK

Naudodamas naujesnį technikų mišinį bandau sukurti jausmą.

Sukūrė: Theo Tagholm

Sveiki atvykę į Sint
Sveiki atvykę į Sint #

2 min. / 2022 m. / JAV

„Sveiki atvykę į Sint“ – tai įžanga, kaip kūrybingai panaudoti sintezatorių.

Režisierius: Seth Eckert Prodiuseriai: Janet Tousseau, Casey Emmerling, Andrew Anderson, Samantha Rinebold, David Roux Kompanija: „The Furrow“

C kilimas
C kilimas #

3 min. / 2022 m. / Prancūzija

„C kilimas“ yra eksperimentinis, sapniškas klipas, švelniai sūpuojantis mus žiediniais judesiais.

Sukūrė: Thomas Blanchard Prodiuseriai: Thomas Blanchard, Paul Mignot and Léa Morel

Laiko beieškant
Laiko beieškant #

5 min. / 2023 m. / Prancūzija, JAV

Šiam filme sekant tėvą ir sūnų, keliaujančius po sudėtingą prisiminimų labirintą, tyrinėjamas atminties, laiko ir tapatybės ryšys, o animuotam stiliui sukurti naudojamas pažangus generatyvinis atviro kodo dirbtinio intelekto modelis, vadinamas „stabilia difuzija“. Kitaip nei iškraipyti vaizdai, dažnai gaunami naudojant ankstyvąsias dirbtinio intelekto technologijas, Matthew Tierney'is ir Pierre'as Zandrowiczius visą naudotą bei apdorotą medžiagą užfiksavo „iPhone“, todėl manipuliuojami vaizdai atrodo intymūs ir neabejotinai „žmogiški“.

Režisieriai: Pierre Zandrowicz, Matthew Tierney Gamintojai: „Atlas V“, „Pressman Film“