2023 m. archyvas
BLON VR

Susipažinkite su užburiančia virtualiosios realybės paroda, kurioje įtraukiančios istorijos nukelia į paslaptingas erdves ir sukelia nepakartojamus pojūčius. Patirkite neįprastus pasakojimus apie autizmą, visuomenės sudėtingumą ir gamtos stebuklus. Tapkite susiskaldžiusių visuomenių iškilimo ir žlugimo liudininkais, leiskitės į stebuklingas keliones ir atskleiskite poetiškus vaikystės prisiminimus. Pasinerkite į emocingus vizualinius kūrinius ir atraskite meninį palikimą. Leiskitės į neprilygstamas kinematografines keliones, kurios užburia jūsų pojūčius ir skatina kūrybiškumą.

Kuruoja: Bartosh Polonski

Partneriai:
BLON VR
BLON VR
BLON VR

ELELE
ELELE #

N-7 / 6 min. / 2022 m. / šokis, meditacija / Olandija

ELELE – kartais psichodelinė, kartais meditatyvi, jusliškai intuityvi VR patirtis, kurioje naudojamos tik jūsų rankos. Garsaus elektroninės muzikos kūrėjo Maxo Cooperio muzika kviečia jūsų rankas dalyvauti šokio spektaklyje ir tyrinėti savo judesių grožį. Klausykitės muzikos ir leiskite savo rankoms vadovauti. Šokite taip garsiai ir drąsiai, kaip tik norite, arba kukliai ir paprastai. Iš jūsų tikimasi tik atvirumo. Tačiau saugokitės, viskas gali išslysti rankų...

Režisierius: Sjoerd van Acker Prodiuseriai: Fırat Sezgin, Ecegül Bayram Gamintojas: „INSTITUTE OF TIME“

Žvilgsnis
Žvilgsnis #

N-7 / 23 min. / 2022 m. / drama / JK, Airija, Prancūzija

Panda Herbis užsidarė savo iliustratoriaus studijoje po baisių skyrybų su talentingąja elne Rais. Per Herbio kūrybą pasineriame į jų santykių prisiminimus nuo širdį draskančios pabaigos iki gražios pradžios. Tai svajinga kelionė po jo mintis, širdį ir iliustracijas. Herbį įgarsina Taronas Egertonas, o Rais – Lucy Boynton, todėl „Žvilgsnis“ – tai jausmų ir reginių puota įsivaizduojamame pasaulyje. Režisieriai – „Oskarą“ pelnęs duetas.

Režisierius, scenarijaus autorius: Benjamin Cleary, MIchael O'Connor Prodiuseriai: Lee Harris, Corentin Lambot Gamintojai: „Mr Kite, Albyon“, „Electric Skies“

Augalų karalystė
Augalų karalystė #

N-7 / 15 min. / 2021 m. / dokumentika / JK

Susipažinkite su dinamiškais, kraujo ištroškusiais ir didvyriškais personažais iš augalų pasaulio, po kurį lydi gamtos istorijos legenda Davidas Attenborough. Paslaptingas augalų gyvenimas pirmą kartą atskleidžiamas 8K 3D virtualiojoje realybėje 60 kadrų per sekundę greičiu, pasitelkiant įspūdingą makrokinematografiją ir savaitėmis filmuotus kadrus. Tęsiant žymųjį filmą „Davido Attenborough augalų karalystė“ (angl. „David Attenborough's Kingdom of Plants“), pristatoma ši kvapą gniaužianti, įtrauki trijų dalių serija, atskleidžianti augalų pasaulio pavojus ir dramas.

Režisierė: Iona McEwan Prodiuseris: Lou Doye Gamintojas: „Alchemy Immersive“

Iš pagrindinės aikštės
Iš pagrindinės aikštės #

N-7 / 19 min. / 2022 m. / drama / Vokietija

Kompaktiškas socialinės suirutės portretas. Aplink centrinę aikštę iškyla naujas miestas su visa savo įvairove – tai istorijų, pastatų, vilčių ir konfliktų kryžkelė. Įsitvirtina socialiniai ryšiai ir kultūros. Žmonės puoselėja santykius ir rūpinasi į save panašiais, bet jaučia priešiškumą kitokiems. Neilgai trukus įsivyrauja požiūris „mes prieš juos“. Tai interaktyvi VR patirtis, kviečianti žiūrovą tapti susiskaldžiusios visuomenės atsiradimo ir žlugimo liudininku. Civilizacija su visais savo prieštaravimais suklesti, kad taptų pavojinga pati sau.

Režisierius: Pedro Harres Prodiuserė: Lorena Junghans Gamintojas: Babelsbergo Konrado Wolfo kino universitetas

Gyvenimas klajonėse
Gyvenimas klajonėse #

N-13 / 8 min. / 2023 m. / dokumentika / Lietuva

„Gyvenimas klajonėse“ žiūrovus nukelia į užburiančią kelionę per įvairius žymaus lietuvių menininko Jono Rimšos kūrybos laikotarpius. Pasitelkę paveikslus ir laiškus, pasinersime į jo pasąmonę, atrasime įkvėpimo motyvus, slypinčius jo peizažuose, spalvose ir žmonėse. Šio genialaus menininko akimis patirsite kerintį Taičio, Le Paso ir San Paulo žavesį bei liksite įkvėpti ir sužavėti jo meninio palikimo.

Režisierius ir scenarijaus autorius: Žilvinas Vingelis Dailininkas: Rimas Sakalauskas Prodiuseris: Titas Ukrinas Gamintojas: „Gluk Media“

Lu
Lu #

N-7 / 26 min. / 2022 m. / dokumentika, drama / Kanada

„Jie amžinai kartoja, kad Lu gyvena savo burbule“, – sako jo motina, stebėdama, kaip sūnus susidomėjęs tyrinėja mažą grindų detalę svetainėje. Šiame animaciniame interaktyviame VR projekte bent trumpam galime pažvelgti į Lu burbulą. Lu nuo gimimo turi autizmo spektro sutrikimą. Patiriame situacijas, kai Lu ištinka panikos priepuolis ar agresijos epizodas, kai jis per daug susijaudinęs, kad suprastų draugo žodžius, arba kai nusiramina garsiai daužydamas daiktus. Projektą sudaro dvi dalys, kuriose tyrinėjamas berniuko gyvenimas vaikystėje ir paauglystėje, ir kaip jis bei aplinkiniai susitaiko su jo kitoniškumu.

Režisieriai: Martine Asselin, Annick Daigneault Scenarijaus autoriai: Martine Asselin, Annick Daigneault Prodiuseriai: Martine Asselin, Sébastien Gros, John Hamilton Gamintojas: UNLTD

Raudona uodega
Raudona uodega #

N-13 / 20 min. / 2022 m. / drama / Taivanas

Debesyse plūduriuojančioje traukinių stotyje berniuko dėmesį patraukia paslaptinga raudona uodega. Vydamasis ją, berniukas keliauja per daugybę stebuklingų vietų, susiduria su keistomis būtybėmis ir galiausiai sutinka džentelmeną, kuris, regis, žino jo paslaptis geriau nei jis pats. Kai raudona uodega berniukui primena jo paties prisiminimus ir liūdesį, kyla klausimai: kas už to slypi ir kur tai nuves? Įkvėpta to paties pavadinimo Wang komikso, paslaptinga raudona uodega veda žiūrovus į stebuklingą kelionę, kurdama poetišką vaikystės prisiminimų metaforą.

Režisierius: Wang Fish Prodiuseriai: Yi-Ching Chen, Blank Hsieh, Yi-Hua Wang, Chiao-Lin Hsieh Gamintojai: „Zero One Film“, „Funique VR Studio“, „PTS Taiwan“, „Kaohsiung Film Archive“

Paul Klee lėlės
Paul Klee lėlės #

N-7 / 13 min. / 2022 m. / Drama / Šveicarija

Ši animacinė VR patirtis atkuria lėlių teatrą pagal Paulio Klee kūrybą, visų pirma pasitelkiant autentiškas lėles, perteiktas 3D formatu. Trumpoje patirtyje pasakojama Paulio Klee istorija nuo lėlių sukūrimo iki jo pabėgimo nuo nacių į Šveicariją, kur jis vėliau mirė.

Režisierius: Martin Charrière Scenarijaus autorius: Antoine Débois Prodiuseriai: Yves Demay, Gregory Catella Gamintojas: „DNA Studios“

Šešėlis
Šešėlis #

N-13 / 14 min. / 2021 m. / drama / Danija

Pilotuojate vieną antrosios britų bangos bombonešių, skrendančių į Kopenhagą bombarduoti gestapo būstinės. Tačiau artėdami prie miesto suprantate, kad kažkas negerai.

Režisieriai: David Adler, Ole Bornedal Gamintojai: „MAKROPOL“, „Mads Damsbo“, „MISO FILM APS“, Niklas Kiaer